vineri, 29 aprilie 2011

APERITIVE CU CIUPERCI



Ciuperci la cuptor I

Ingrediente: 500 g ciuperci, pătrunjel verde, sare şi piper, ulei.

Cum se prepară?

Se spală bine ciupercile. Codiţele se taie foarte mărunt, se

adaugă sare, piper pisat şi pătrunjel tocat. Se umplu pălăriile

cu compoziţia obţinută şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei, se

stropesc cu ulei, apoi se introduc în cuptorul încins, unde se ţin

20-25 minute.

Se servesc calde.

Ciuperci la cuptor II

Ingrediente: 500 g ciuperci, 100 ml ulei, sare şi piper.

Cum se prepară?

Ciupercile se spală şi se scurg de apă. Se aşează într-o tavă

unsă cu ulei, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi se

dau la cuptor.

Când sunt gata, se stropesc cu sucul din tavă şi se servesc

imediat.

Ciuperci fripte pe jăratec sau grătar

Ingrediente: 500 g ciuperci, 100 g brânză de oi, 100 g slănină

afumată, sare.

Cum se prepară?

Se spală ciupercile, se zvântă şi se sărează puţin, desprinzându-

se picioruşele. Se aşează pe jăratec sau pe o tablă sau tavă, să

nu se ardă. Se pot pune şi pe grătar. Pentru un gust mai apetisant,

înainte de fript, în fiecare pălărioară se pune o bucăţică de

brânză de oaie sau slănină afumată.

Ciuperci în gelatină

Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 cepe, 40 g gelatină, o linguriţă

unt, 2 linguri maioneză, sare.

Cum se prepară?

Ciupercile se spală şi se taie felii subţiri. Se fi erb într-o

cratiţă, împreună cu ceapa întreagă, unt, sare şi apă cât să le

acopere. Când sunt gata se strecoară, se înlătură ceapa. Zeama

se strecoară printr-o sită foarte deasă. În această zeamă, pe foc,

se topeşte gelatina. Ciupercile fi erte se aşază în strat uniform

pe o farfurie întinsă, într-o tavă sau în mici forme (fi ecare

reprezentând o porţie).

Peste ciuperci se toarnă zeama cu gelatina (care se strecoară

în momentul turnării). Se dă la rece să se închege.

Se servesc cu maioneză.