miercuri, 21 decembrie 2011

Ciuperci in paine

CIUPERCI IN PAINE
Am sa va prezint o reteta de paine cu ciuperci, ce pot fi proaspete sau deshidratate.
Ingrediente:
- 200 g bureti;
- 200 g ciuperci, din care se retin cateva feliute pentru décor;
- 450 g faina alba sau integrala;
- 1 galbenus ou;
- 1 lingurita drojdie uscata;
- 1 lingura unt topit;
- 1 lingura ulei;
- 300 ml apa;
- 1 ou batut;
- sare si piper dupa gust.
Preparare :
Buretii si ciupercile spalate,se taie feliute si se calesc in ulei incins timp de un minut. Se condimenteaza. Se lasa la racit dupa care se toaca. Se prepara aluatul din apa calduta, faina cernuta, drojdia dizolvata, untul topit, galbenusul. Se framanta bine, se adauga ciupercile si se lasa la crescut cca o ora intr-un spatiu cald. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina se asaza aluatul si se unge cu ou batut. Se da la cuptor la 180 grade C pentru cca 30 minute. Inainte de a fi gata se decoreaza cu feliute de ciuperci.
Dupa www.reteteculinare.ro