vineri, 28 ianuarie 2011

TRUFA ALBA

Cea mai scumpă ciupercă din lume este de departe trufa, dar nu cea neagră ci varietatea ei albă, mult mai rară. Originară din zona Langhe, regiunea Piedmont, din nordul Italiei, trufa albă creşte până la 12 centimetri în diametru şi poate atinge 500 de grame în greutate. Aceste trufe au un preţ de 2000 de dolari, adică 4000 de dolari per kilogram. Însă preţul lor explodează atunci când sunt vândute la licitaţii. Cea mai scumpă astfel de trufă a fost vândută în decembrie 2007 lui Stanley Ho, proprietarul unui cazino din Macao, care a plătit 330.000 de dolari pentru 1,5 kilograme de trufă albă. Ca să înţelegem ce sunt trufele.

joi, 27 ianuarie 2011

Pleurotus spp. - Pastravul de fag, bureti

Tehnologia de cultura la Pleurotus spp. de la A la Z. Carte cu poze color, actualizata, 228 pag. pentru incepatori si avansati, pentru studenti, masteranzi, doctoranzi. Cuprinde condiitiile de infiintare a ciupercariei, pregatirea substratului, insamantarea, conditiile de microclimat, lucrari de ingrijire, prevenirea si combaterea bolilor si daunatorilor,recoltat, randament. Distributie in toata tara direct de la autor, prin posta sau curier rapid, cu plata ramburs. Pret 21 ron.

CARTI TEHNOLOGIE CIUPERCI SI PLANTE MEDICINALE






Vand carti tehnologie ciuperci comestibile, TRUFE, Pleurotus, Cultura ciupercilor pentru incepatori, cu poze color, Champignon, Retete culinare si conserve cu ciuperci, Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile, Ciuperci comestibile si medicinale si Ciupercile din flora spontana a Romaniei. Livrare prin posta sau curier in toata tara, direct de la autor.

luni, 24 ianuarie 2011

Pizza de 1.800 euro

Un bucătar italian speră să intre în Cartea Recordurilor prin comercializarea celei mai scumpe pizza din lume. Produsul costă 1.800 de euro şi trebuie comandat cu o săptămână în avans, relatează zigonet.com.
De câteva săptămâni, un restaurant din Napoli a devenit un punct de atracţie pentru sute de curioşi. Motivul este acela că localul le propune clienţilor o pizza care costă 1.800 de euro. Claude Camilleri, proprietarul societăţii Margo’s, şi-a propus să stabilească un record recunoscut de Guinness Book, aşa că a hotărât să prepare cea mai scumpă specialitate italiană din lume. Printre ingredientele deosebite conţinute de această pizza se află pasta de trufe albe, foiţele de aur de 24 de carate şi mozzarela din lapte de bivoliţă. Însă, chiar dacă produsul este inclus în meniul obişnuit, Camilleri nu este dispus să îl ofere pe loc. De fapt, el le solicită clienţilor să lase comande cu o săptămână înainte, astfel încât să aibă timp să facă rost de ingredientele necesare. Evenimentul, 24 ian.2011.