vineri, 25 mai 2012

Cultura trandafirilor pentru flori taiate si decor


Trandafirul, floarea pe care au cântat-o poeţii tuturor timpurilor, îşi găseşte astăzi, în civilizaţia trepidantă a omului modern, îndrăgostit de natură şi frumos, un loc aparte prin diversitatea coloristică, expresivitatea şi parfumul inegalabil al florilor sale.
Obiect al muncii şi de studiu pentru cercetătorii şi horticultorii profesionişti, sau hobby pentru amatori, trandafirul însoţeşte prin farmecul florilor sale viaţa familială şi socială de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.
Trandafirul este din ce în ce mai prezent în toate manifestările vieţii omului, atât pentru decorul grădinilor şi parcurilor, cât şi pentru ornarea şi decorarea interioarelor, ca floare tăiată.
În această lucrare, care se doreşte clară, concisă şi accesibilă, sunt prezentate succint etapele ce trebuie parcurse pentru obţinerea de culturi de trandafiri pentru flori tăiate şi decor.
Lucrarea este toata color, cu coperti cartonate. Pret 37 lei. 

joi, 24 mai 2012

TOP 10 descoperiri in 2012 printre care si o specie de ciuperci


“Acest top 10 este elaborat pentru a atrage atenţia asupra crizei biodiversităţii şi asupra exploratorilor care continuă o tradiţie veche de 250 de ani, aceea de descoperi şi descrie milioane de feluri de plante, animale şi microbi cu care împărţim această planetă”, a explicat Quentin Wheeler, entomologul care conduce Institutul Internaţional Pentru Explorarea Speciilor din cadrul Arizona State University.
Membrii comitetului internaţional care au selectat cele 10 specii au avut de ales din peste 200 de nominalizări.
Ciuperca SpongeBob SquarePants (Spongiforma squarepantsii)
Această ciupercă a fost denumită în cinstea unui popular personaj de desene animate, SpongeBob SquarePants, pentru că se aseamănă mai mult cu un burete decât cu o ciupercă obişnuită. Una dintre caracteristicile acesteia este faptul că corpul său poate fi strâns în mână ca un burete, acesta revenind la forma iniţială odată eliberat. Ciuperca, ce emană un miros fructat, a fost descoperită în pădurile de pe Insula Borneo din Malaezia.


www.descopera.ro