sâmbătă, 18 august 2012

Prima statie de compost pentru champignon sau Agaricus bisporus in Romania


INVITATIE
            ASOCIATIA NATIONALA A PRODUCATORILOR DE CIUPERCI DIN ROMANIA
 si NV KAREL STERCKX  din Belgia (http://www.sterckx.
com/en)  au placerea sa va invite la seminarul organizat cu ocazia prezentarii proiectului de constructie a unei fabrici de compost sub sigla STERCKX ROMANIA.

          Seminarul va fi organizat pe data de 12 septembrie la pensiunea FLOAREA SOARELUI din Brasov, (
http://www.pensiuneafloarea-

soarelui.ro)  incepand cu ora 13:30 si va avea urmatorul cuprins:
  • deschiderea lucrarilor si prezentarea invitatilor
  • prezentarea companiei NV KAREL STERCKX din Belgia
  • prezentarea proiectului STERCKX ROMANIA
  • intrebari si discutii pe marginea proiectului
  • dezbateri privind semnarea unui document de sustinere a proiectului de catre ANPCR

        Va rugam sa va asigurati ca ati confirmat participarera la manifestare si va asteptam la Brasov !

        EUGEN BAJENARU
        PRESEDINTE ANPCR

joi, 16 august 2012

Ciuperci comestibile si medicinale


CIUPERCI MEDICINALE
In California a fost brevetata o bautura energizanta pe baza de extracte din ciuperci medicinale, miceliu, plante medicinale si vitamine. Se prezinta ca un pliculet de ness si se dizolva in 8-12 ml apa- necesar pentru o zi. Bautura contine 2000 mg de beta glucani din 7 specii de ciuperci precum : Cordyceps militaris, reishi sau Ganoderma lucidum, Agaricus brasiliensis, maitake sau  Grifola frondosa, Trametes versicolor, Regele Pleurotus sau Pleurotus eryngii, Antrodia camphorata o specie nativa in Taiwan, si plante precum guarana, ginseng, tumeric rosu, plus complexul de vitamine B si vitamina C. Aceste ciuperci pot proteja sistemul imunitar si energiza si animalele de companie sau caii de rasa. S-a initiat cresterea miceliului pe ovaz care apoi este introdus in hrana cailor, 7 animale s-au delectat cu acest ovaz in vederea pregatirii lor fizice pentru participarea la Olimpiada de la Londra din 2012. Pentru a citi mai multe despre beneficiile acestor ciuperci puteti accesa Internetul sau procura cartea CIUPERCI COMESTIBILE SI MEDICINALE.  In tara noastra o singura societate cultiva Agaricus brasiliensis sau Ciuperca zeului, Ciuperca lui Dumnezeu sau ciuperca migdala.
Promovez in continuare Pleurotus eryngii care se cultiva frecvent si in Europa. Se poate procura substrat gata insamantat sau miceliu din Italia. Pentru mai multe date accesati si NRGMatrix.