joi, 1 august 2013

Ghidul culegătorului de ciuperci si CIUPERCILE DIN FLORA ROMANIEI

Titlu: Ghidul culegătorului de ciuperci
Autori: Locsmándi Csaba  si

Vasas Gizella



Dimensiuni: 115 x 155 mm
Nr. pagini: aprox. 191
Preţ: 29,90 lei


Această carte îl va ajuta pe cititor să înveţe cu ușurinţă și să recunoască fără dubii cele mai importante soiuri de ciuperci comestibile și otrăvitoare autohtone.
• Majoritatea ciupercilor sunt prezentate în fotografii profesionale, în mediul lor natural, evidenţiind caracteristicile lor principale.
• Pictogramele de pe coperta interioară a cărţii ajută la identificarea și diferenţierea speciilor de ciuperci.
• Descrierea soiurilor de ciuperci este concisă. Pentru a ușura recunoașterea ciupercilor, caracteristicile principale au fost evidenţiate cu litere îngroșate.
• Pictogramele atașate descrierii fiecărui soi în parte indică valoarea alimentară, respectiv cea comercială, mediul și perioada de apariţie. O pictogramă specială indică soiurile de ciuperci asemănătoare celei descrise, direcţionând cititorul spre paginile în care acestea sunt menţionate. 
Cartea încape într-un loc mic – chiar și în buzunar – constituind un ghid deosebit de util pentru culegătorii de ciuperci.
CUPRINS  


Introducere 4
Norme privind culesul şi consumul ciupercilor 5
Unde şi când se culeg ciupercile 6
Semne convenţionale 7
Determinarea speciilor necunoscute 8
Explicarea principalilor termeni folosiţi în micologie 9
Cele mai importante specii de ciuperci comestibile şi otrăvitoare 10
Index alfabetic al denumirilor populare româneşti 187

Index alfabetic al denumirilor ştiinţifice 189
 CIUPERCILE DIN FLORA SPONTANA A ROMANIEI, costa 55 ron si sunt descrise peste 3oo specii, COLOR, format mare 279 pag. Premiata de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania.

APDRP: Sesiunea de depunere a proiectelor pe Măsura 121 s-a prelungit. Noul termen este 14 august

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă prelungirea sesiunii pentru depunerea proiectelor aferente Măsurii 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”. 

Potrivit anunţului publicat pe pagina principală a site-ului APDRP, cererile de finanţare pentru măsura de investiţii mai sus menţionată se pot depune, la Oficiile Judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, până în data de 14 august 2013, ora 12:00.
Fondurile disponibile pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” sunt de 50.000.000 Euro și se acordă distinct, după cum urmează:
• 16.000.000 Euro pentru sectorul vegetal;
Depunerea proiectelor pentru Măsura 121 se va face la sediile OJPDRP, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate.

marți, 30 iulie 2013

Femeia manager, program de la 19 iulie 2013, cu finantare nerambursabila



BCR a luat 80 de milioane de euro de la BERD pentru creditarea micilor intreprinzatori printre care si femeia manager




Prin programul "Femeia manager'', pot beneficia de ajutoare financiare nerambursabile microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) sau intreprinderile individuale conduse de femei care prezinta planuri de afaceri viabile. Bugetul programului pentru anul 2013 este de 500.000 de lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile. Programul ''Femeia manager" a inceput in 19 iulie 2013.