sâmbătă, 18 iulie 2015

Ciuperca Piedade, ciuperca regalã sau Agaricus blazei- ciuperca lui Dumnezeu

AGARICUS BRASILIENSIS (AGARICUS BLAZEI
MURILL, CIUPERCA LUI DUMNEZEU SAU CIUPERCA
ZEULUI), ABM SAU MILENA
Denumiri populare: ciuperca Piedade, ciuperca regalã, ciuperca zeului
Aceastã specie, prin continutul sãu ridicat de polisaharide precum alfa si alfa – D - glucan, beta si beta – D-glucan, de proteoglucani, riboglucani, compusi anti angiogenici si ergosterol este folositã ca antitumoral, anticancer, antiviral, împotriva arteriosclerozei, în diabet, hepatite, hiperlipidemie, îmbogãþeste sistemul imunitar si este stimulent pentru întregul organism. Prin conþinutul în proteine, vitamine si sãruri minerale, cu sase tipuri de steroizi cu rol de stopare a cresterii numãrului de celule canceroase, aceastã specie de ciuperci diminueazã efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, determinând o crestere considerabilã a imunitãþii organismului.
Prin urmare, sunt eliminate stãrile de vomã, lipsa poftei de mâncare, oboseala, lipsa energiei si, ce este mai important, terapiile, sub influenta ciupercii-minune, devin mai eficiente de 3 pânã la 7.
Ciuperca este consideratã un aliment functional datoritã continutului de beta-glucani, fuco-manoglucan, fibre, triterpene, vitamine, 9 aminoacizi si sãruri minerale. Pentru tratament sau supliment nutritiv se foloseste crudã, deshidratatã sub formã de pudrã, granule, sub formã de ceai, extract lichid etc. Este consideratã bioregulator, imunomodulator, mentine homeostazia, regleazã bioritmul, previne cancerul, scade colesterolul, ca agent antitrombotic, agent antidiabetic, previne hipertensiunea, are efect în probleme de prostatã s.a.
 Agaricus blazei- ciuperca lui Dumnezeu
Agaricus blazei este una dintre cele mai uimitoare specii de ciuperci medicinale descoperite pânã în prezent. Se presupune sigur cã va revolutiona lumea medicalã, în urmãtorii câtiva ani. Este la fel de importantã precum
descoperirea penicilinei în anul 1920. Se preconizeazã cã va avea acelasi impact asupra tratamentului de Immuno-deficientã cum ar fi cancerul si SIDA, precum a avut descoperirea antibioticelor, în infectii.
Cartea costa 30 lei si cuprinde si tehnologia de cultura a acestei specii.






miercuri, 15 iulie 2015

In curand o noua carte, o noua specie de ciuperci comestibile. Ciuperca de paie, ciuperca cu văl, Regele Stropharia

Stropharia king are capacitatea de a ataca nematozii  Panagrellus REDIVIVUS ; ciuperca produce celule unice spinoase numite acanthocytes care sunt capabile să imobilizeze și să digere nematozii.

 Ciuperci Nematophagous sunt ciuperci carnivore specializate în captarea și digestia nematozilor . Sunt cunoscute  în jur de 160 de specii de ciuperci nematofage. Două specii de ciuperci trăiesc în interiorul nematozilor de la început și altele care îi prind mai ales cu capcane lipicioase sau într-un inel. Unele specii posedă ambele tipuri de capcane. O altă tehnică este de asomarea nematozilor, ciupercile folosind toxine, precum este cazul la   Coprinus comatus şi Stropharia rugoso-annulata. Ciupercile Nematophagous pot fi utilizate în controlul nematozilor ca nematocide.

luni, 13 iulie 2015

TRUFELE ciuperci

Numite şi diamantele negre ale pământului sau diamantele
gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat acestea sunt
Ciuperci care cresc în pământ, la adâncime de 10-40 cm, unele
chiar la suprafaţă sau mai în profunzime.
Desigur veţi spune că sunt bomboane de ciocolată, sunt
prăjituri, dar acestea s-au produs în zilele noastre după modelul
trufelor. Adică închise la culoare, mai mult sau mai puţin
rotunde, cu suprafaţa neregulată, copiind trufele, ciuperci.
Trufele sunt ciuperci Ascomycete ce aparţin genului Tuber,
formate din asocierea ectomicorizelor cu arbori şi arbuşti. Genul
este întâlnit în emisfera de Nord, între 25 şi 60 grade latitudine
în climat foarte diferit: tropical, mediteraneean, temperat sau
temperat rece, continental sau continental rece.
Cu îngăduinţa cunoscătorilor în acest domeniu, voi începe
prin a face o comparaţie: dacă dintre produsele alimentare de
origine animală, icrele negre se plasează pe primul loc - de bună
seamă şi cu îndreptăţită motivaţie, printre produsele de origine
vegetală, folosite în alimentaţie, trufele pot ocupa cu cinste,
acelaşi loc.
Trufele (Tuber spp.) sunt ciuperci comestibile cu un gust şi
o aromă excepţionale, bogate în substanţe nutritive, minerale,
vitamine şi cu steroizi care sunt feromoni sexuali.
Dacă un restaurant nu are în meniu mâncăruri cu trufe, nu
este select. O porţie de trufe cu paste, la restaurantul unui hotel
din Bucureşti, costă 30 de euro. Cartea costa 21 lei.tel. 0745420536